Stadsfeesten Zutphen 2013
De Stadsfeesten Zutphen 2013

Zondag 28 juli

Poppen aan het dansen! 12.00 - 19.00

Theatergroep Plansjet

De poppen aan het dansen: De steltendans, het kadril, de paardendans ... Al deze traditionele dansen worden door houten poppen tot leven gebracht. Een piraat, Sint Antonius en zijn varken, de marionette à la planchette ... doen gekke sprongen op de tonen van de draailier.

 

 

Poppentheater Plansjet speelt om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur op de Naadzak. 

 

 

Jøttnjøl

Jøttnjøl komen van ver. Waar ze vandaan komen weet niemand, en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin, maar nu zijn ze hier. Hun nieuwsgierigheid is zo onstuitbaar. Zij snuffelen aan het leven, uw leven en verwonderen zich over wat u achterlaat en wat u met u meedraagt. Een bijzondere ontmoeting, die in ieder geval in uw hart ruimte zal vinden.

 Jøttnjøl speelt om 14:00, 15:00 en 16:00 uur door de hele binnenstad. 

 

Gery Groot Zwaaftink - Toverkast

Vroeger trokken, in het land van 1001 nacht, de verhalenvertellers rond met hun vertelkast en hun verhalen. Gery heeft ook zo'n kast. Het verhaal wat hij er dit keer in heeft zitten is aangepast aan deze streek nl ' De Draak van Gelderland'. Leuk spannend en humoristisch voor iedereen boven de 6 jaar. Als je hem wilt horen en zien ga dan naar de drogenapstoren daar kun je hem vinden met zijn toverkast.

 

Gery Groot Zwaaftink speelt om 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 uur onder de Drogenapstoren.

 

De poppen van Sigurd Olivier

Speciaal voor deze dag brengt Chris da Ponte de poppen van Zutphens poppenspeler Sigurd Olivier - die zelf niet meer in staat is te spelen - aan het dansen. Hij heeft de hulp ingeschakeld van enkele kinderen en laat zich muzikaal inspireren door Jacqueline Edeling. Sigurd zal van afstand een wakend oog houden op dit unieke spektakel.

 

 

De poppen van Sigurd Olivier spelen om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur in de Korte Hofstraat.

 

Coby Beck en Incident

Ja, ja. Ook Zutphen heeft hulp nodig in het BETERE schoonmaakwerk. De stad moet spik en span. Voor bezoekers die komen en diegenen die er al zijn. Zo is onze hulp weer broodnodig! INCIDENT met de act:"Geen schoner OORD dan OORD", blijkt ook in Zutphen uitkomst te bieden. "Wij doen het graag en wij doen het goed!" is een van onze slogans. In de stad zijn wij overal te vinden. Niet zo vreemd ook natuurlijk. Wij slaan geen plekje over! 

 

Van 12.00-15.30 uur gaan wij aan de slag! Met goed gemoed en opgestroopte mouwen. Namens schoonmaak bedrijf INCIDENT(je)? ;)

 

 

Yacumba Cumbia

De Colombiaanse Cumbia behoort tot de meest populaire muziek- en dansstijlen van Latijns Amerika. De "Fiesta de la Cumbia" is  een feest voor iedereen, voor jong en oud. Yacumba vertegenwoordigd de liefde voor Cumbia en andere Latijns-Amerikaanse muziekstijlen en is  een uniek samenspel van internationale muzikanten.

 

 

Yacumba spelen tussen 15:45 en 17:45 uur op de Groenmarkt en Houtmarkt.

 

 

Lirio - Balfolk

With the warm sound of their acoustic instruments and their musical hearts at the right place, Lirio gives a new twist to the European tradition of dance music. 

This Dutch trio brings originally composed, catchy melodies, playfully arranged and performed. 

These dedicated musicians redefine traditional dance music and give it a new place in the world of today.

 

Lirio speelt om 14:00 en 16:15 uur op de Houtmarkt.

 

Jaqueline Edeling

Jacqueline Edeling is een van de weinigen die het kan zeggen: zij speelt alle balgen! Dit gegeven heeft zij vervat in een educatief en vermakelijk muziekprogramma, waarin zij alle verschillende 'doorslaande tongen' instrumenten demonstreert. Tijdens het festival brengt zij de poppen van Sigurd Olivier met haar muziek aan het dansen.

 

 

Jacqueline Edeling speelt om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur in de Korte Hofstraat.

 

 

Walton/van Duinen - Tango

Walton/Van Duinen speelt Argentijnse tango met een twist. Gerard van Duinen (bandoneon) en Mirek Walton (gitaar) gebruiken de pure energie van de traditionele tango om een nieuw en dansbaar repertoire te creëren. Ze gebruiken zeer diverse muzikale invloeden zoals blues, klassieke kamermuziek, pop en zelfs Spaanse flamenco. Het resultaat is nieuwe en toch herkenbare tangomuziek. Je kunt opstaan en dansen, of achteroverleunen en genieten. Walton/Van Duinen zoekt tijdens concerten de interactie met dansers en luisteraars. 

Walton en van Duinen spelen om 14:00, 15:30 en 17:00 uur op de 's Gravenhof.  

 

Azul del Cai - Flamenco

Deze flamencogroep dankt haar naam aan het blauw van Cadiz, dat is de provincie waar hun zanger vandaan komt. De groep bestaat uit een zanger, een zangeres, een gitarist en een cellist en een extra persoon die palmas doet. Zij spelen verschillende stijlen van Rumba, Tango, Farucca tot Buleria en andere.

 

 

Azul de Cai  speelt om 13:30, 14:45 en 16:30 uur op de Groenmarkt.

 

 

Casca Dura - Capoeira

De leden van Casca Dura verzorgen capoeirashows waarin ze alle aspecten van capoeira laten zien, o.a. spectaculaire capoeira solo’s, verschillende capoeirastijlen (angola, benguela, regional) en maculelê (krijgersdans gespeeld met stokken en kapmessen). Sinds hun optredens op 28 april en 5 mei j.l. bijna niet meer weg te denken uit Zutphen.

 

 

Capoeira is doorlopend van 12:00 tot 16:30 uur door de hele binnenstad.

 

Klankenkaravaan

De Klankenkaravaan verzorgt op deze dag doorlopend percussie- en dansworkshops voor het publiek.

Samen bewegen ; trommelen en dansen maakt mensen blij.

Jong, oud, ervaren of beginner ; Iedereen kan meedoen!

 

Klankenkaravaan speelt van 12:00 tot 15:30 uur op de Beukerstraat en de Schupstoel.

 

 

Sheila's Buikdanscentrum

Sheila en haar buikdanseressen vrolijken het festival op met wervelende buikdansoptredens en brengen iedereen in de magische sfeer van duizend en een nacht. Ze dansen op diverse plekken en laten aan het eind iedereen lekker meedansen met rinkelende heupdoeken.

 

 

Buikdans is doorlopend vanaf 12:30 tot16:00 uur door de hele binnenstad.

 

 

Josée vd Staak - Tekenen en klank

Wat is er leuker dan alle poppen te laten dansen voor en in jouw eigen ontworpen Hundertwasser huis. Wie was Hundertwasser? Hij was een Oostenrijks architect, kunstenaar, met voorliefde voor de natuur en vooral het samenbrengen van natuur en cultuur. Rechte lijnen waren voor hem taboe. De natuurlijke bibber mocht bestaan in zijn werk en daardoor kreeg zijn werk die zo typerende uitstraling. Iedereen kan in de trant van Hundertwasser ontwerpen. Iedereen jong en oud wordt in de gelegenheid gesteld om wat dan ook toe te voegen aan de grote Hundertwasser muur.  

 

Het project Hundertwasser staat van 12.00 - 17.00 uur op de Zaadmarkt.

Boogschieten

 

 

Boogschieten van 12:00 tot 17:00 uur op de Zaadmarkt.

 

 

Schermen

 

 

Schermen van 12:00 tot 17:00 uur op de Zaadmarkt.